Arkkitehtuuriin sopivat puhallinkonvektoreiden säleiköt T1-terminaalin laajennusosaan

Finavian Helsinki-Vantaa lentoaseman uudistuksessa terminaalin viihtyisyyttä parannettiin panostamalla korkeatasoiseen arkkitehtuuriin. Tilan jokainen yksityiskohta oli tarkkaan harkittu. Myös ilmastoinnin päätelaitteiden tuli sulautua arkkitehtuuriin, mikä tarkoitti niiden säleikköjen sävyn mukauttamista suunnitelmiin sopivaksi.

Chiller toimitti terminaalilaajennukseen lähes 70 kappaletta Box-puhallinkonvektoreita halutun värisillä säleiköilla eri ravintoloihin, käytäviin ja lähtöaulaan. Projektin toteuttaminen oli haastavaa, sillä terminaalin ravintolat käyttivät kukin omaa sisustusarkkitehtiä värimaailman suunnittelussa. Konvektoreiden säleiköt tehtiin arkkitehtien toiveiden mukaan RAL-väreillä jo tehtaalla kunkin tilan toiveiden mukaisesti.

Nopeutta ja säästöjä asennuksessa

Jokainen puhallinkonvektori toimitettiin kyseisen asennuspaikan lähelle, kuten Chillerin toimintamalliin kuuluu.

– Valmiiksi oikeaan sävyyn tehdyt päätelaitesäleiköt helpottivat logistista työtämme huomattavasti, kun säleikköjä ei tarvinnut erikseen viedä jonnekin maalaamoon maalattavaksi ja hakea sieltä pois. Tämä tuotti meille selvää säästöä siihen verrattuna, että säleikköjä olisi ryhdytty jälkikäteen maalauttamaan oikean värisiksi, Projektin LVI-urakoitsijana toimineen Consti Talotekniikka Oy:n asennuspäällikkö Toni Ruohonen kertoo.

Ruohosen mukaan arkkitehditkään eivät aina alkuvaiheessa tiedä, minkä värisävyn asiakas lopulta haluaa.

– Me saatoimme jättää säleiköt tekemättä siihen asti, kunnes värit olivat tiedossa. Chiller pystyi toimittamaan meille sitten oikean väriset säleiköt kuhunkin konvektoriin, ja meidän piti vain ruuvata oikea säleikkö oikeaan paikkaan kiinni. Tämä vaati meiltä urakoitsijana tarkkuutta asennuksessa, kun eri värisiä säleikköjä tuli eri paikkoihin ja suuntiin, Ruohonen sanoo.

Ruohonen nostaa esiin myös Chillerin hyvin järjestetyn huolto- ja palveluliiketoiminnan.

– Apua tuli aina äkkiä, jos sitä tarvittiin. Chillerin yhteyshenkilö Jukka Mentula on jatkuvasti ollut yhteydessä meihin päin projektin aikana.